Asumare & ResposabilitateAsumarea si Responsabilitatea sunt Daruri primite de la Divinitate pe care, prin Liber Arbitru, ni le putem revendica. Aceste Daruri reprezinta sursa energetica ce se afla la dispozitia Creatorului.

Deseori avem tendinta sa alegem sa fim responsabili pentru tot ce este bun si frumos. Simtindu-ne pedepsiti, evitam sa ne asumam responsabilitatea pentru tot ce este imperfect si provocator.
asumare

In momentul provocarilor avem tendinta sa intram in conflict cu partenerul nostru. Aceasta situatie rezulta din lipsa noastra de asumare si responsabilitate. Atunci putem sa ne reamintim ca suntem Creatori si situatia in care ne aflam este creatia noastra, insa prin alegere putem crea o situatie noua care sa fie in armonie cu Sufletele noastre.

Exista insa un alt motiv principal: „efectul oglinda”. Relatia cu partenerul nostru este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi insine. Acele puncte care ne displac la partener reprezinta un indicator pentru propriile „defecte” pe care le putem transforma in „calitati”.

In incercarea de a-l transforma pe partenerul nostru fara sa fim noi transformati, „efectul oglinda” creeaza conflict si dezechilibru. De aceea este important sa intelegem ca transformarea incepe cu noi insine, apoi cu ceilalti. Cand evoluam, noi cream un teren fertil pentru dezvoltarea spirituala a celor din jurul nostru.

Prin asumare si responsabilitate putem deveni activi. Atunci cand suntem activi actionam si cream realitatea noastra. Cand suntem pasivi, reactionam la creatiile celor din jurul nostru si renuntam la starea de a fi creator.

Asumarea si responsabilitatea devin parte integranta din fiecare dintre noi atunci cand suntem unificati si impliniti. Impreuna ne asumam si ne onoram responsabilitatile si consecintele pentru alegerile facute.

In Relatia Divina, prin asumare si responsabilitate, noi cream o baza de incredere pentru partener. Aceasta baza asigura un suport nelimitat in orice situatie si elimina potentialul dezamagirii partenerului nostru.

La constituirea unei baze solide recomandam:

 - sa asumam si sa onoram alegerea partenerului nostru;

 - sa eliberam toate judecatile rezultate din „efectul oglinda”;

 - sa eliberam asteptarile de la partenerul nostru si sa-l acceptam  

   asa cum este el;

 - sa avem primii initiativa de a aduce din nou relatia in vibratia de

   iubire si armonie, atunci cand este necesar;

 - sa folosim in mod permanent si productiv „Reteta Divina”.

Atunci cand ne asumam iubirea pe care am ales sa o traim, indiferent de provocarile din jurul nostru, ne traim Relatia Divina impliniti, in vibratia de dragoste si armonie.

 
Eu Sunt Cel Ce Sunt,
ElaMo

 

 
Banner